No, egyrészt, hogy azért megmaradjon a fejlesztői blog jelleg és ne Scott Pilgrim foglalja itt el a központi helyet, másrészt, hogy látszódjon is, milyen irányba gondolkodom papíron, álljon itt egy fotó egy halom papírról :) Ezek vázlatok igen, egyik mangás főhős, az előző meg a fejlécben látható pixeles muki vázlata, de ő csak egy próba volt. A mangás látvány kezd felejtődni. Helyette az előtérben látható tárgyakra jellemző stílus kezd majd előtérbe jönni (előtérben lévő előtérbe? hmm no mindegy), aminek forrása valahol a Kecskeméti Animációs Filmstúdió Magyar népmeséinek stílusa, valamint ennek kivonata (?), Koday László festőművész munkásságából. Ezek a kis tárgyak is egyébként az ő festményeiről lettek összelopkodva ihletmerítés céljából. Talán majd ha véglegesítem az elhatározásom, hogy ilyen grafikai stílusú legyen a játék, kirakok majd Kodayról egy a Scott Pilgrim-hez hasonló "IHLET"-jelzésű posztot is. Mindenesetre jelenleg ilyenek készítésével foglalatoskodom, próbálom megtalálni a stílust és a főhősöket. Főhősöket, mivel kétféle választható figura áll majd a játékos rendelkezésére, mindkettő a magyar film folklórjának jellegzetes alakja: a művészfilmes és a közönségfilmes. Más-más erősségeik és gyengéik lesznek, mindkettőnek meglesz a maga terepe, ahol jobban otthon lesz és az is, ahol végérvényesen elvész. De ne áruljunk el egyelőre pontos részletet! Íme tehát néhány firka:

Ja és pluszba még ittvan az a bizonyos tökéletesen átláthatatlan térkép is, amit anno ahhoz a bizonyos vizsgához készítettem magamnak. Ha ebből valaki átlátja, annak már nem kell elolvasnia a filmtörvényt :P


A többi, kábé lassan 20 oldalra rúgó szöveges dokumentációt nem fotóztam le, de azok információtartalmát is ki fogom majd pakolni fokozatosan. Kommenteket szívesen fogadok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenylegenyekdev.blog.hu/api/trackback/id/tr812172966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csega2 2010.07.24. 17:25:51

Hát kérem itt a bejegyzés alján mondták, hogy szóljak hozzá, és úgy éreztem, engedelmeskednem kell a nyomásnak. A térkép teljesen érthető és átlátható, mint forgószélben az IKEA bútor összeszerelési útmutatója. Remélem, a játék végére még én is megértem a lényegét. :P Tetszik a stílus-irányelv is. A manga karakterek számomra nem annyira ide valók, mint az újabb dizájn. Csak így tovább! :) Jó cucc lesz ez! :)
süti beállítások módosítása