Na még egy valamit mára! :) A fenti kis képlet levezetése a következőképpen hajtható végre: adva vagyon a zseniális Scott Pilgrim képregénysorozat, amiből nemsokára megjelenik Edgar Wright (Vaskabátok, Haláli hullák hajnala) filmfeldolgozása. E történetben adott a hősszerelmes, szerencsétlen léhűtő főhős, Scott Pilgrim, aki összejön az extravagáns Ramona Flowers-szer. Ez még nem is lenne probléma egy átlagos tinicsöpögröhög történetben, (sőt ez általában a hepiendnek meg is szokott felelni) ám itt korántsem erről van szó. Ahhoz ugyanis, hogy ez az ígéretes kapcsolat folytatódhasson, Scottnak le kell győznie Ramona 7 gonosz exbarátját - pontosan úgy, mint egy videojátékban. Scott bunyózik, szupererőket használ, és felszedi az elhullott exbarátok után az érméket - igen, ennyire direkt a hivatkozás. NA ebből a filmből csinál feldolgozást az az Edgar Wright, aki már Spaced című vígjátéksorozatában bemutatta, hogy a Tekken 3-mal igenis gyönyörűen lehet szemléltetni egy féltékenységi vitát. A film augusztusban érkezik, az előzetes pedig alább látható:
 


A filmről játékra készült adaptációk - jól tudjuk - szinte kivétel nélkül salakanyagok. Ennek okait lehet keresni, de a jelek szerint csak pár dologra vezethetők vissza: a filmek önmagukban kevés történeti információval rendelkeznek ahhoz, hogy egy egy szabadon bejárható világhoz elegendő felesleges színező háttérinformációval szolgáljanak; a készítők leginkább az ismert jelenetek reprodukálására koncentrálnak, nem a történet belső logikájának a megértésére; a készítők egyszerűen nem ismerik eléggé az alapanyagokat és igazából nem is szeretnek játszani :P Utóbbi talán kicsit rosszindulatú volt, de erre fog talán rácáfolni a Scott Pilgrim film kapcsán megjelenni készülő játékváltozat. A vezető készítők közt sorakozik ugyanis Bryan Lee O'Malley, vagyis az eredeti Scott Pilgrim képregény írója-rajzolója, aki egyrészt - mint a fentiekből kiderülhetett - maga is játékfanatikus, másrészt kiválóan ismeri saját univerzumát is ahhoz, hogy kihozza a neki - mint gamernek - és nekünk - mint Scott Pilgrim fanoknak - egyaránt legtökéletesebb megoldást: a jó féle régi típusú, alacsonyfelbontású és a képregény rajzstílusában készült grafikájú, 2D-s beat-em-up feldolgozását!! És hogy mindezt a Ubisoftnál, teljes értékű játékként, hát ez már kérem gyönyörű! Végre valaki nem a poligonszámra megy, hanem egy igazán egyszerű, de élvezetes, és hangulatos játékot akar csinálni! És ez legalább PC-re is kijön és erőmű sem kell hozzá:)


Tetézendő és tetőzendő egyébként a film előttre időzítette Brian Lee O'Malley a lezáró kötet megjelenését is, talán már most ki is jött. Mondjuk nyilván a film lezárása miatt is illett megérkeznie, különben senki nem vette volna meg, ha a filmből már meg lehetett volna tudni a sztori végét. Szóval Scott Pilgrimmel előre, első két kötet azt hiszem már magyarul is elérhető, a többit torrentről el lehet érni annak, aki jót akar :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegenylegenyekdev.blog.hu/api/trackback/id/tr92172046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása